Acryl Nagels

french manicure nagelbed verlening

Het zetten van acrylnagels

Acryl nagels worden gebruikt voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. Acryl bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof dat samen hecht tot een kneedbaar bolletje.

Voor dat een nagelstyliste acrylnagels zet, worden je nagelriemen teruggeduwd.  En ruwt de nagelstyliste lichtjes je natuurlijke nagels op met een vijl. Vervolgens heb je de keuze tussen een tip of een verwijderbaar sjabloon als verlenging voor je nagel. Als ze de verlenging heeft aangebracht, worden je nagels geprept. Nu gaat de nagelstyliste aan de slag met de acryl. Die wordt netjes in de juiste vorm geboetseerd. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl uit. Als de acryl voldoende droog is, worden je nagels gevijld en gepolijst.

Voordelen van acrylnagels


  • Acrylnagels zijn enorm stevig.
  • Doordat acrylnagels hard zijn, zijn ze minder kwetsbaar. Hierdoor kunnen ze een lange tijd gedragen worden.

Nadelen van acrylnagels

  • Doordat acrylnagels niet flexibel zijn en dus niet meebuigen, kun je bij zwaar stoten de nagel ombuigen en lelijke breuken vertonen. Dit is natuurlijk uitzonderlijk.
  • Acrylnagels hebben weinig glans. Vandaar dat de meeste nagelstylistes eindigen met een gel top coat.
  • Het aanbrengen van acrylnagels brengt penetrante chemische geuren met zich mee. Dit wordt doorgaans als onaangenaam ervaren.

online afspraak maken