Gel Nagels

Het zetten van gelnagels

In tegenstelling tot het poederige acryl, is gel een stroperige substantie die uithardt onder UV of led een lamp. Als je gel nagels laat plaatsen, worden je nagels eerst schoongemaakt. Vervolgens worden ze geprept zodat de gel goed kan hechten. Voor verlenging heb je keuze tussen tips en verwijderbare sjablonen waarop rechtstreeks gebouwd wordt.

Als je voor tips kiest, worden deze op je nagels gekleefd en bijgevijld. Nadien wordt de gel in verschillende lagen op de nagel aangebracht. Kies je voor sjablonen, dan maakt de nagelstyliste gebruik van een nagelsjabloon. Deze verlenging vormt zichzelf naar de natuurlijke vorm van je nagel en creëert het gevoel van een natuurlijke verlenging.

De nagelstyliste start altijd met een basislaag, vervolgens volgen er twee kleurlagen (indien je een kleurtje wenst) en als laatste een toplaag die het geheel beschermt. Tussen de verschillende lagen wordt de gel uitgehard onder een UV-lamp of een gecombineerde LED-CCFL lamp

Voordelen van gel nagels

  • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel. Hierdoor breken ze minder snel.
  • Ze hebben een glanzend oppervlak.
  • Tijdens het zetten van gelnagels hangen er minder chemische geurtjes in de lucht.

Nadelen van gel nagels

  • Gel nagels zijn minder robuust dan acrylnagels en hierdoor vaak ook minder bestand tegen stoten.
  • Tussen de verschillende lagen moet je hand telkens onder de UV-lamp. Bij acrylnagels zit de laag er in één keer op. Al duurt de behandeling ongeveer even lang.Bij Elisabeths Nails werken wij met Command Gel en Fiber Gel.

 

online afspraak maken